De Stek Kinderboerderij
Kinderboerderij & manege
Home  |  Dagbesteding  |  Kinderboerderij  |  Manege  |  Vrijwilligers  |  Agenda  |  Samenwerkingen  |  Contact

Manege

MANEGE
Op onze manege geven we paardrijlessen en verzorgingslessen voor mensen met en zonder beperking. Laagdrempelig omgaan met paarden is voor iedereen leuk!


PAARDENLES VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

Op de Stek worden voornamelijk paardenactiviteiten gegeven aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of die om een andere reden extra begeleiding nodig hebben. Iedereen krijgt les op zijn eigen niveau, dit kan een privéles zijn met extra begeleiders aan beide zijde van het paard zijn tot een duoles waar clienten zelfstandig kunnen paardrijden.

  • Priveles, waar vrijwilliger(s) met de les meeloopt
  • Duoles, waar vrijwilliger(s) met de les meeloopt
  • Horsebackriding: vrijwilliger zit achter de client ter extra ondersteuning

Op dit moment hebben wij géén tillift en kunnen wij geen lessen bieden aan mensen in een rolstoel. Er is wel een opstapbrug waar je opdezelfde hoogte van het paard kan opstappen.


PAARDRIJDEN VOOR MENSEN ZONDER BEPERKING
Op de Stek worden paardenactiviteiten georganiseerd in kleine groepjes van 4 personen waar persoonlijke aandacht en welzijn van paarden centraal staat. In de lessen wordt vooral aandacht geschonken aan het vertrouwen krijgen in het paard, spelenderwijs leren de kinderen meer over paarden en paardrijden. De lessen zijn tevens ideaal voor kinderen die wat angstig zijn, moeite hebben mee te komen in grote groepen, maar ook kinderen met bijvoorbeeld ADHD, autisme of andere zorgvraag kunnen meerijden in deze lessen.

Voor ons als ‘zorg’ -manege is het financieel niet haalbaar om alleen kinderen met een beperking te laten paardrijden. Aangezien dit erg veel begeleiding vraagt, minimaal 3 personen begeleiding per ruiter per half uur, brengen deze lessen ons weinig op. De opbrengsten van het paardrijden zonder beperking levert tevens een bijdrage aan het paardrijden voor de mensen met een beperking en daarmee het voortbestaan van de manege.


STARTERSLES

Als starter op de manege heb je de eerste vijf tot tien keer privéles, tot je het paard zelfstandig kan de baan kan rondsturen en mee kan rijden in de groep. Wil jij bij ons op de manege meer leren over paarden? Vraag dan via de mail een inschrijfformulier aan, vul deze volledig in en je wordt op de wachtlijst geplaatst.

--> OP DIT MOMENT IS ER EEN WACHTLIJST VOOR DE MANEGE<--


PAARDENLES 'NIEUW'

Per 1 juli worden er nieuwe “paardenlessen” gegeven op de Stek. Tijdens de paardenlessen leer je meer over de verzorging van paarden, ga je zelf op- en afzadelen, leer je grondwerkoefeningen naast het paard doen en leer je tijdens het rijden met je paard samen te werken. De paardenlessen zijn op donderdag avond en vrijdagmiddag. Een paardenles is in een groep van max. 4 leerlingen, duurt 45 minuten en kost €17,50. Opgeven of meer informatie? Stuur mail naar manegedestek@triade-flevoland.nl (als de lessen vol zijn wordt je op de wachtlijst geplaatst).


TARIEVEN

De lessen worden elke maand via automatische incasso afgeschreven.

  • Cliëntles 30 minuten (priveles/duoles) €15,-
  • Startersles 30 minuten (privéles) €15,-
  • Groepsles 30 minuten €17,50
  • Groepsles 45 minuten €17,50


VRIJWILLIGERS
Voor de paardrijlessen en voerdiensten zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Je kunt meehelpen tijdens de paardrijlessen, paarden klaarmaken voor de lessen, de paarden verzorgen of in het weekend zelfstandig een paarden voerdienst draaien. Lees meer over vrijwilligerswerk