De Stek Kinderboerderij
Kinderboerderij & manege
Home  |  Dagbesteding  |  Kinderboerderij  |  Manege  |  Vrijwilligers  |  Agenda  |  Samenwerkingen  |  Contact

Manege

Manege de Stek

Manege de Stek is een kleinschalige manege biedt kinderen en (jong)volwassenen met én zonder beperkingen de mogelijkheid om paarden te verzorgen en paard te rijden.


Wij beschikken over een kleine binnenbak, een grote buitenbak en wordt er met regelmaat buiten in het park rondom de locatie gereden. Onze instructeur zijn opgeleid en weten op de juiste wijze weet om te gaan met onze verschillende leerlingen.


De lessen zijn op individuele basis of in kleine groepslessen (max. 4 ruiters). Tijdens de lessen staat het vertrouwen in jezelf en het paard centraal. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan paardrijden maar ook aan de verzorging, op- en afzadelen en grondwerkoefeningen.


De lessen worden ingedeeld in twee doeleindes:

  • Therapeutisch rijden - vooral gericht op ontspanning en genieten van de bewegingen van het paard, individuele aandacht en het bezig zijn in de buitenlucht. Deze lessen worden begeleid door een daartoe bevoegd instructeur en een pool van vaste trouwe vrijwilligers.

    Het gaat hier om ruiters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Dit zijn privélessen waarbij de ruiter aan beide zijde van het paard wordt begeleid of een duoles met ruiters die zelfstandig door de baan kunnen sturen. Ook is horseackriding mogelijk waarbij een vrijwilliger als extra persoon op het paard, achter de cliënt gaat zitten voor extra ondersteuning. Op dit moment hebben wij helaas géén tillift en kunnen wij geen lessen bieden aan mensen in een rolstoel. Er is wel een opstapbrug waar je op dezelfde hoogte van het paard kan opstappen.

  • Laagdrempelig leren paardrijden – ruiters leren in een kleine groep (3/4 ruiters) de basis van paardenwelzijn, verzorging van paarden en het paardrijden zoals de juiste houding, sturen en tempowisselingen. Deze lessen worden ook begeleid door een bevoegd instructeur en vrijwilligers.

    Tijdens de lessen wordt vooral aandacht geschonken aan het vertrouwen krijgen in zichzelf en het paard, spelenderwijs leren de kinderen meer over paarden en paardrijden. Deze kleine lessen zijn ideaal voor kinderen die angstig zijn, ADHD, autisme of een andere zorgvraag hebben maar ook voor kinderen die graag in een kleine groep op een vriendelijke manier willen leren paardrijden.


Kosten

De lessen worden gegeven door een gediplomeerd instructeur. De kosten variëren in de lengte van de les. Elke maand worden de lesgelden per automatisch incasso


Proefles 30 minuten € 15,00

Kennismakingsles (gepast betalen)


30 minuten les € 15,00

Therapeutische les, beginnersles, half gevorderde les.

Deze lessen zijn op maandagavond, dinsdagmiddag, woensdagmiddag, vrijdagochtend, zaterdagochtend/middag


45 minuten les € 17,50

Beginnersles, half gevorderd en gevorderde les.

Deze lessen zijn op dinsdagavond Half gevorderde les op donderdagmiddag


60 minuten les € 20,00

Gevorderde les en LadiesNight op donderdagavond


Inschrijven

Wil jij bij ons op de manege meer leren over paarden en leren paardrijden? Vraag het inschrijfformulier aan via de mail (mail naar manegedestek@triade-flevoland.nl). Zodra er plek vrij is, nemen wij contact op om een proefles in te plannen waarin je kennismaakt met de verzorging van paarden en paardrijden op de Stek.


In verband met het welzijn van onze pony’s hebben wij een maximum van 90 kilo gesteld aan het gewicht van de ruiter. Indien de ruiter zwaarder is dan 90 kilo, kunnen wij deze niet plaatsen.