De Stek Kinderboerderij
Kinderboerderij & manege
Home  |  Dagbesteding  |  Kinderboerderij  |  Manege  |  Vrijwilligers  |  Agenda  |  Samenwerkingen  |  Contact

Instructie team

Fenna
Ik ben Fenna Brandes, ik woon in Almere met mijn zoon en man. Ik ben werkzaam in de kinderopvang als pedagogisch coach en ben in het instructeurs vak gerold door deze fijne manege. Ik geef sinds 2016 les op de Stek en vind het een prachtige combinatie van mijn 2 passies. Werken met mensen en werken met paarden. Ik rij zelf recreatief en vind het in mijn lessen ook belangrijk dat mijn ruiters plezier hebben en leren ontspannen te rijden binnen hun mogelijkheden. Ik kijk dan ook altijd wat wel kan voor ruiter en paard. Ik geef les op de woensdagmiddag en vrijdagochtend.


Monique
Ik ben Monique Werkhoven, ik woon in Almere met mijn vriend en dochtertje. Wij hebben samen met mijn zus en zwager 2 paarden; Amon en Bentley. Ik heb mijn diploma's behaald op het NHB in Deurne, hier heb ik de opleiding paardensport afgerond, daarnaast heb ik een zorgopleiding afgerond waardoor ik ook op de dagbesteding de cliŽnten mag begeleiden. Naast het lesgeven op de manege ben ik ook de beheerder van de Stek. Ik leer de ruiters graag samenwerken met de pony, we hebben elkaar nou eenmaal nodig om het leuk te maken! Ik heb zo'n 7 jaar vaste lessen gegeven op de Stek, nu val ik in zodra er een juf niet kan.


Isja

Mijn naam is Isja Abbo, ik woon in Almere met mijn vriend en onze hond. Op de dinsdag, donderdagavond en om de week op zaterdag verzorg ik de paardrijlessen bij De Stek. Hiernaast werk ik in Lelystad bij een zorgboerderij voor kinderen met een beperking, waarbij ik groepen begeleid en individueel. Daarnaast volg ik een deeltijd HBO studie, Social Work aan de Windesheim in Almere. Hiervoor heb ik jaren lang les gegeven op verschillende maneges in de omgeving, waaronder gehandicapten Manege Gooi en Eemland in Bussum. Ik heb mijn paardensport en instructeurs diploma gehaald bij NHB Deurne, daarna heb ik Hippisch Management gestudeerd aan Groenhorst College Barneveld. Naast dit alles ben ik ook een fanatieke ruiter, met mijn vorige paard mocht ik Z2 dressuur rijden, op dit moment heb ik een jong paard om op te leiden in de dressuur en ze kan ook leuk springen. In mijn lesgeven vind ik de houding en zit erg belangrijk, het vertrouwen in het paard en het maken van plezier.


Frouke

Hoi allemaal, ik ben Frouke en zal me aan jullie voorstellen. Ik woon met mijn zoontje in Amsterdam, samen met drie katten, een hond en wat knaagdiertjes. Mijn paard heet Farouk en staat op een stal dichtbij ons huis. Ik werk in een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast doe ik nog van alles zoals massages geven aan paarden en mensen. Ook geef ik paardrijlessen en om de zaterdag kan je me vinden op de Stek. Zelf ben ik begonnen met paardrijden toen ik een jaar of 8 was en ik ben er nooit meer mee gestopt. Toen ik 11 was kreeg ik mijn eerste pony. Vroeger reed ik ook wel wedstrijden, nu rij ik met Farouk graag in het bos. Wat ik vooral heel erg leuk vind en een uitdaging, is er voor te zorgen dat het paard zich lekker voelt in zijn lijf, blij en zeker is. Ik heb trainingen gevolgd in natral horsemanship en academische rijkunst. Je doet dan veel naast je paard, wat de band versterkt en het maakt je paard, doormiddel van allerlei oefeningen soepel en stek. In de lessen die ik geef vind ik het vooral belangrijk dag de kinderen plezier hebben samen met hun pony en ze vertrouwen krijgen in zichzelf en hun pony. Ik hoop je een keer te zien op de Stek!